Kommunalrådet: Risk att Kiruna klyvs på mitten

Kommunalrådet: Risk att Kiruna klyvs på mitten

LULEÅ. Gruvjätten LKAB ska investera miljardbelopp årligen i Kiruna och Gällivare.

En bättre strategi hade besparat liv”

Regeringens val att luta sig på Folkhälsomyndigheten har inneburit att människoliv har gått till spillo i Sverige. Det menar Lars Calmfors, som är professor i nationalekonomi. – Det är nu så uppenbart vilka felbedömningar man har gjort hos...

800 berörs när H&M drar ned personalstyrkan i Tyskland

H&M för samtal med arbetstagarrepresentanter om att dra ner på sin personalstyrka i Tyskland med ungefär 800 butiksanställda fördelat på 459 H&M-butiker i landet. Inga andra av gruppens varumärken berörs. Det uppger H&M-gruppens pressavdelning i ett...

LKAB: "Ny världsstandard för gruvbrytning"

LKAB: "Ny världsstandard för gruvbrytning"

400 miljarder kronor ska satsas och cirka 3 000 nya jobb kan skapas i Malmfälten i byggfasen – årligen. LKAB:s omställning till järnsvampstillverkning kallas för "största industriinvesteringen i Sverige någonsin" och Malmberget får de första anläggningarna.

Dow Jones på rekordnivåer – och Teslas börsvärde med

Dow Jones på rekordnivåer – och Teslas börsvärde med

Samtidigt som elbilsjättens vd Elon Musk seglar upp som näst rikast i världen stärker Tesla sin ekonomiska ställning med besked. På tisdagen nådde USA-börsen på Wall Street i New York nya rekordhöjder, rapporterar bland andra SVT Nyheter med...

Rejäl uppgång på Wall Street som steg till nya rekordnivåer

USA-börserna var på ett muntert humör under tisdagen och bjöd på rejäla uppgångar där både Dow Jones och S&P 500 stängde på nya rekordnivåer.

Avslöjat: Här är företagen som bilägarna klagar mest på

Två av företagen som svenska konsumenter klagar mest på finns i bilbranschen, enligt tidningen Råd & Rön. Annons: Avslöjat: Här är företagen som bilägarna klagar mest på. Text. Erik Söderholm. Fotograf. Niklas Carle. Facebook. Twitter Gasa (2) Bromsa.

Nordnet bekräftar teckningskursen 96 kronor per aktie

Nordnet bekräftar teckningskursen 96 kronor per aktie

Nätmäklaren Nordnet börjar idag den 25 november att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista med kortnamnet SAVE. Teckningskursen har faställts till 96 kronor per aktie, vilket är exakt i mitten av det aviserade intervallet på 88 till 104...

Hackare krävde pengar av nyhetsbyrå

Hackare krävde pengar av nyhetsbyrå

De hackare som attackerade den danska nyhetsbyrån Ritzau gjorde det för att få pengar. – De efterlämnade ett meddelande om hur man kunde betala sig fri. Det har vi valt att inte göra, säger byråns administrative chef Lars Vesterløkke till Berlingske.

Reorna du tjänar mest på – och de du ska undvika

Årets Black Friday och julhandel kommer att slå alla rekord. På nätet. För första gången kommer svenskarna i år att köpa fler julklappar på nätet än i fysiska butiker. – Jag tror det blir en orkan, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord.

Stress vanligast i kvinnodominerade yrken

Sex av tio personer på den svenska arbetsmarknaden har för mycket att göra. Samtidigt ser många sina jobb som intressanta och stimulerande, visar en ny rapport.

Lokala butiker drabbas extra hårt under Black friday

Lokala butiker drabbas extra hårt under Black friday

En ny undersökning som Yougov gjort på uppdrag av jämförelsetjänsten Pricerunner visar att fyra av tio som skulle ha besökt butiker på Black friday nu stannar hemma och shoppar på nätet i stället. – Siffrorna tyder på att många är oroliga för covid-19.

Svagt uppåt på Stockholmsbörsen

Svagt uppåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inledde uppåt på bred front, men tappade snabbt farten. OMXS-index ligger strax före klockan 16 på plus 0,2 procent.

Microsoft öppnar sina svenska datacenter nästa år I Gävle, Sandviken och Staffanstorp

Tidigare i år beviljades Microsoft bygglov för att bygga datacenter i Gävle och Sandviken och idag meddelar man att dessa, samt ett datacenter i Staffanstorp, kommer att dra igång sin verksamhet nästa år. Det ska handla om datacenter som drivs til...

Scania bekräftar Asien-satsningen – planerar serieproduktion 2022

Lastbilstillverkaren kommer etablera helägd anläggning för produktion av lastbilar i Rugao i Jiangsu-provinsen.

Varför är vi svenskar så sena?

Varför är vi svenskar så sena?

Skrämmande siffror från OECD visar att Sverige varit sämst i världen på att hantera corona. Det handlar bland annat om att vi varit sämst på att få ner r-talet och antalet inlagda för intensivvård. För Island tog det 18 dagar att få ner det så kallade r-talet, alltså...

Tomas Augustsson:Olycksplanen får flyga igen – men få vill köpa

Tomas Augustsson:Olycksplanen får flyga igen – men få vill köpa

KOMMENTAR. Efter 20 månaders flygförbud är Boeings olycksplan 737 Max på väg att lyfta igen. Men starten sker i en extremt pressad period för flygbranschen. Få flygbolag vill köpa nya plan när nästan ingen vill flyga.

Autoliv flyttar produktion från Vårgårda

Planerar att flytta all tillverkning av gasgeneratorer i Vårgårda till existerande enheter i Rumänien och Frankrike.

FI: ökad smittspridning kan ge finansiell instabilitet

En ökad smittspridning av coronaviruset kommer dämpa återhämtningen i europeiska ekonomier, och kan i förlängningen påverka den finansiella stabiliteten – och alltjämt utgör hushållens stora skulder en risk för svensk ekonomi.

Astra Zeneca ser framgång för coronavaccin

Astra Zeneca ser framgång för coronavaccin

Astra Zenecas och University of Oxfords vaccinkandidat AZD1222 har nått upp till de primära slutmålen när det gäller att motverka covid-19 i kliniska studier, skriver läkemedelsbolaget i ett pressmeddelande.

Elon Musk om halvkombi från Tesla: ”Perfekt för att locka duktiga talanger till Berlin”

Elon Musk om halvkombi från Tesla: ”Perfekt för att locka duktiga talanger till Berlin”

I veckan arrangerades en batterikonferensen European Battery Conference i Tyskland. Deltog via videolänk gjorde Teslas VD Elon Musk. I ett inslag på drygt.

FI öppnar för bankutdelningar 2021

Det är rimligt att lönsamma banker börjar dela ut vinster till ägarna igen nästa år, enligt Finansinspektionen (FI). Men det förutsätter att den ökade smittspridningen inte bromsar återhämtningen och att kreditförlusterna inte skenar iväg.

Storumans kommun slår tillbaka Vårdförbundets kritik: ”Inga sådana indikationer”

Vårdförbundet kritiserade Storumans kommuns agerande under testningen av personal. Kommunen håller inte alls med och får uppbackning av Vårdförbundets förtroendevalda i Storuman, Maria Johansson. – I väntan på provsvar, så länge man är...

LIVE-TV 15.00: Senaste nytt om vaccin till Sverige

LIVE-TV 15.00: Senaste nytt om vaccin till Sverige

Socialminister Lena Hallengren håller en digital pressträff tillsammans med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson samt Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström.

Regionen: Gravida förbjuds att jobba med covid-patienter

Regionen: Gravida förbjuds att jobba med covid-patienter

Gravida ska inte arbeta nära patienter smittade med covid-19. Det har Arbetsmiljöverket nu beslutat – för andra gången.