Arriva varslar lokförare – få tackade ja till deltid
Text & Foto: svt.se

Arriva varslar lokförare – få tackade ja till deltid

Tågresandet i Skåne har minskat under corona. Med hänvisning till det varslade Arriva sina 318 anställda och erbjöd alla deltid. Men mycket få nappade. Nu varslas tolv lokförare om uppsägning och det är troligen bara början.

"Arriva varslar lokförare – få tackade ja till deltid" går att läsa i sin helhet på svt.se. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

Tolv lokförare varslas från Pågatågen

aftonbladet.se

Näringsliv: Nyhetsdygnet Söndag 22 December 2020

22 December 2020

Felaktiga uppgifter om Sverige i OECD-rapport

Felaktiga uppgifter om Sverige i OECD-rapport

I en rapport från OECD pekades Sverige nyligen ut som sämst i flera kategorier gällande covid-hanteringen. Nu tvingas samarbetsorganisationen backa på grund av felaktiga beräkningar för flera länder gällande antalet tester per 100 000 invånare, skriver...

"Viruset är inte att leka med"

Norra Skåne är lokaltidning med huvudkontor i Hässleholm. Det är en komplett nyhetstjänst som levererar lokala nyheter, sport samt kultur och nöje från Hässleholm, Osby, Östra Göinge, Kristianstad och övriga Skåne. NSK erbjuder senaste nytt, inrikes,...

230 meter högt kraftverk kollapsade – mitt i natten

Under natten mot söndagen gick ett vindkraftverk sönder och rasade till marken i Jörn, utanför Skellefteå. ”Känns som att vi har väckt upp halva jordklotet”

Så fyndar du säkert via nätet på black friday

Så fyndar du säkert via nätet på black friday

Många väntas jaga erbjudanden på nätet under årets black friday, för att undvika butiksträngsel i coronatider. Då ser kriminella sin chans. Säkerhetsexperten Jacqueline Jayne tipsar om hur man näthandlar säkert.

Nattens nyheter: 23 november

Nattens nyheter: 23 november

Johan Carlsson: Kan inte helt utesluta biverkningar av vaccin. Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson förstår den skepsis som en del svenskar känner inför ett kommande coronavaccin, säger han i SVT:s Agenda. – Jag har full förståelse för att...

Volatis storägare har köpt preferensaktier för 60 miljoner

Volatis styrelseledamot och största ägare, Karl Perlhagen, har på torsdagen köpt 93.000 preferensaktier i bolaget. Affären var totalt värd 59,5 miljoner kronor.