Propulsion vann Elitloppet: "Vilken känsla"

Propulsion vann Elitloppet: "Vilken känsla"

I sitt femte försök var det äntligen dags för svensk travsports superstjärna Propulsion att vinna Elitloppet. –Det har suttit som en tagg i hjärtat på mig att vi inte lyckats tidigare, men nu finns det en mening med allting, säger tränaren Daniel Redén till TV4.

En frisk fläkt från Småland

Ingen har gjort det sedan Max Flukt. Den amatörtränade publikfavoriten från Nässjö är den senaste, och den ende förutom Flambeau des Pins och självaste Tibur, som vunnit styrkeprovet Harper Hanovers lopp två år i rad.

Elitloppet är större än någonsin

Fler än någon gång tidigare kommer att intressera sig för och kolla på Elitloppet den här majsöndagen. Det är ett otroligt bra fält med 16 hästar som kommer till start 2020. Tack travsporten och Solvalla för att vi får uppleva det här.

Andersson målskytt till ingen nytta

Andersson målskytt till ingen nytta

Sebastian Andersson (nummer 10) gjorde mål men hans Union Berlin förlorade ändå klart borta mot Borussia Mönchengladbach, 1–4, på söndagen. Fotograf: Martin Meissner/AP/TT. Sport. Sport Sebastian Andersson hittade nätet igen. Men svenskens tolfte...

Sista dansen för veteranen?

Sista dansen för veteranen?

Vi räknar ned till Elitloppet genom att presentera årets deltagare. Sist ut är hästen som är med för femte gången: Propulsion.

LIVE: Oavbruten tv-underhållning under hela elitloppshelgen

Från fredag kl 11.00 och hela helgen: Häng med oss under Elitloppet – vi bjuder på direktsänt sällskap.

Sancho med hattrick i överkörning – hyllade George Floyd

Jadon Sancho hade stor show när Dortmund körde över Paderborn under söndagen.Efter sitt första mål visade han upp en tröja med texten "Justice for George Floyd".

Inför Elitloppet: "Han är i lika bra form nu som då"

Inför Elitloppet: "Han är i lika bra form nu som då"

Makethemark debuterade i Elitloppet med en tredjeplats. Nu väntar ännu en nagelbitare för tränaren Petri Salmela. "Jag är övertygad om toppformen", säger han.

Erik Berglöf väljs in i Hall Of Fame

Erik Berglöf väljs in i Hall Of Fame

Under fredagen stod det klart att den värmländske travprofilen Erik Berglöf är en av de tre som väljs in i Travets Hall Of Fame 2020. De andra är Jim Frick som vunnit över 5 000 lopp och från Norge är det kallblodet Moe Odin som blivit invald.

Kval på Meadowlands – då glänste svenskarnas hästar

Coronan stoppade Manchego och Gimpanzee från Elitloppet. I lördagens kval på Meadowlands visade hästarna vilka attraktioner de kunnat bli. – Hon var jättefin. Det var verkligen att synd att vi inte kunde åka till Sverige, säger Nancy Takter som tränar...

Vinn 67 miljoner på V75 på lördag, Nationaldagen

Favoriterna och flera av de mer betrodda hästarna motsvarade förväntningarna när V75 i dag kördes på Solvalla. Det blev därför ingen utdelning för 5...

Stjärnans uppvisning – på nytt svenskt rekord

Stjärnans uppvisning – på nytt svenskt rekord

Frode Hamres superstjärna Ecurie D verkar inte gå att besegra. Under söndagen tog han sin tionde seger – i sin tionde start.

Världsrekord dagen före Elitloppet

Världsrekord dagen före Elitloppet

Norra Skåne är lokaltidning med huvudkontor i Hässleholm. Det är en komplett nyhetstjänst som levererar lokala nyheter, sport samt kultur och nöje från Hässleholm, Osby, Östra Göinge, Kristianstad och övriga Skåne. NSK erbjuder senaste nytt, inrikes,...

Sjukvårdspersonalens superlön i sommar – 25 000 i veckan

25 000 kronor i veckan – det får Region Västernorrlands personal som jobbar med coronapatienter i sommar. Villkoret är att de skjuter upp sin ledighet. – Sjukdomar tar inte semester, säger Lena Carlsson, sjukhusdirektör i Region Västernorrland.

Rekordmånga dopningsprov i Elitloppet

Konstant övervakning av Elitloppshästarna och rekordmånga dopningsprov. Svensk travsport stärker hästvälfärdsarbetet inför landets mest prestigefyllda travlopp. – Samtliga deltagare står i samma stall och är övervakade hela tävlingsdagen, säger Linda...

Är Twitters vd Jack Dorsey flummig vänsterliberal – eller i själva verket Trumps bäste vän?

Är Twitters vd Jack Dorsey flummig vänsterliberal – eller i själva verket Trumps bäste vän?

Han heter @jack på Twitter. I dag kallas han betydligt värre saker än så av president Trump och hans anhängare. Twitters grundare och vd Jack Dorsey är symbolen för det som många Trumpväljare avskyr mest med Silicon Valley. Samtidigt är han...

Philippa Parneviks viktiga uppmaning efter cancern

Philippa Parneviks viktiga uppmaning efter cancern

Philippa Parnevik har tvingats operera bort flera fläckar på huden, då hon drabbats av hudcancer. Nu uppmuntrar hon alla att skydda sig från solen.

Andersson målskytt till ingen nytta

Sebastian Andersson hittade nätet igen. Men svenskens tolfte ligamål för säsongen hjälpte föga när Union Berlin förlorade med 1–4 borta mot Borussia Mönchengladbach. Jadon Sanchos hattrick blev desto mer värdefullt när hans Dortmund höll Bundesligas...

Space X-kapsel har nått rymdstation

Rymdfärjan från företaget Space X har nått fram till den internationella rymdstationen ISS, rapporterar AP. Den så kallade dockningen skedde knappt ett dygn efter uppskjutningen från Florida under lördagen, den första på nio år då amerikaner skjuts upp i...

Agneta Pleijel vårdades i respirator för tbe

Agneta Pleijel vårdades i respirator för tbe

Författaren Agneta Pleijel drabbades av hjärnhinneinflammation och fick ligga i respirator. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT. Förra sommaren låg författaren Agneta Pleijel i respirator på intensiven efter att ha fått hjärninflammation till följd av ett fästingbett.

Nya teorin om Zlatans flört med Hammarby

Nya teorin om Zlatans flört med Hammarby

Zlatan Ibrahimovic framtid fortsätter att engagera. Italienska Tuttosport har nu en ny teori om svenskens senaste hint till Hammarby. ”Han passar bollen till Gazidis”, skriver tidningen. Jonatan Pinheiro Diamant. Dela. Kopiera länk. Länk kopierad. Facebook...

Rickard Olssons ändring i karriären – går till radion

Rickard Olsson, som nyligen lämnat ”Bingolotto”, kommer att höras i Rix FM i sommar, uppger Nordic Entertainment group i ett pressmeddelande.

Damfotboll i ÖSK efter 112 år: "För mig är det en ickefråga – den här vägen innebar minst friktion"

I torsdags klubbades förslaget igenom på årsmötet. ÖSK Fotboll är nu en klubb som har ett damlag...

Tuff start för Jeremejeffs Dynamo Dresden

Tuff start för Jeremejeffs Dynamo Dresden

Två positiva coronatester stoppade Dynamo Dresden i återstarten. Först nu – efter ett par veckor i karantän – började kampen i botten av andradivisionen i Tyskland.

La Liga planerar starta 2020/21 inför 30 procent publik

La Liga planerar starta 2020/21 inför 30 procent publik

Sport på SvenskaFans.com. Den naturliga samlingsplatsen för alla som är intresserade av fotboll, hockey, motor och bandy.