Bohuslän

Dags för Håfreström att ta sig an Valla på bortaplan

Dags för Håfreström att ta sig an Valla på bortaplan

Dags för match – Håfreström möter Valla på bortaplan på Sparbanksvallen i division 4 Bohuslän/Dalsland herr i fotboll. Inget av lagen kan vara nöjda med starten.

Håfreström föll på nytt

Håfreströms IF tog sig på onsdagskvällen an Ödsmåls IK hemma på Håvåsen. Efter säsongens andra match var också säsongens förlust ett faktum. Gästerna från Stenungsund.

Efter varningen om getingsommar: ”Betydligt färre än väntat”

Anticimex varnade för en getingsommar med nya toppnoteringar. Men utfallet blev ett helt annat. Istället är antalet getingar i år förvånansvärt få. 2020 skulle.

Rekordvarmt i vattnet – så påverkas lokala ekosystem

Rekordvarmt i vattnet – så påverkas lokala ekosystem

Tappar man biologisk mångfald kan ekosystemet faktiskt kollapsa, säger marinbiologen Markus Lindh. ANNONS. Måns Edén. Uppdaterad för 8 minuter sedan 05:00 - 14 jul, 2020. Den 27 juni var ytvattnet på SMHI:s mätstation vid Väderöarna 23,7 grader...

Efter helgens oväder – räkbrist i Bohuslän

Efter helgens oväder – räkbrist i Bohuslän

Flera vittnar om svindlande priser på räkor i Bohuslän just nu. Helgens dramatiska vindar längs kusten har gjort det svårt för räkfiskarna. Nu har den uteblivna.

Musselodlare slår ifrån sig anklagelser om nedskräpning

Bohus Havsbruk anklagats för nerskräpning av havet sedan nät, plast och annan odlingsutrustning upptäckts på botten vid musselodlingarna. Nu slår företaget ifrån.

Sol och värme väntar på årets midsommarfirande

I år kan du förvänta dig både sol och värme i midsommar, med temperaturer upp mot 28 grader på västkusten. Det är den högsta uppmätta temperaturen en midsommarafton.

Gräsbrand hölls i schack av allmänheten

Gräsbrand hölls i schack av allmänheten

En gräsbrand i Ljungskile kunde hållas i schack tack vare en person från allmänheten. Nu är brandmännen är nu på plats för släckningsarbetet. En gräsbrand som.

Sveriges beredskap är inte alls god

Sveriges beredskap är inte alls god

Stefan Edman: Nya livsmedelslager måste snarast byggas upp. Begreppet ”beredskap inför krig och kriser” försvann nästan helt på 1990-talet. Kalla kriget hade.

Så mycket pengar får kulturen av Thordénstiftelsen

Det var många föreningar som fick ta del av Thordénstiftelsens bidrag i år. Totalt delades 3,7 miljoner kronor ut till 80 föreningar. Av de 26 kulturföreningar.

Coronaviruset: BFF planerar för seriespel i april

Vi har såklart kontakt med våra professionella team. Än så länge gäller att vi driver vidare lokal barn- och ungdomsfotboll, DM och att vi planerar för seriestart av distriktsserierna, säger Stefan Herre Eriksson, ordförande i Bohusläns Fotbollförbund. Förbundet...