Linköping

Skäggetorpsskolans högstadium stängs hösten 2021

Skäggetorpsskolans högstadium stängs hösten 2021

Linköpings kommun meddelar idag att Skäggetorpsskolans högstadie avvecklas från och med höstterminen 2021. Eleverna kommer i stället placeras på andra skolor i kommunen. Skälet är att motverka segregation, enligt kommunen. Förskoleklasser, låg-...

Smittskyddsläkaren stängde krog i Linköping

I fredags kväll var det trångt både i baren och på dansgolvet hos en krog på Ågatan när miljökontoret i Linköping gjorde sin kontroll. Tjänstemännen tog då kontakt med Region Östergötlands smittskyddsläkare som tog beslutet att krogen måste stänga, vilket...

Saab tar miljardorder på sensorsystem

Saabs beställning avser sensorsystemet Saab 2000 Erieye AEW&C, ämnat för militära och civila sammanhang. Det framgår av ett pressmeddelande. Systemet uppges ge användaren en detaljerad lägesbild och kan användas till uppdrag som...

Nu har kaffékedjan öppnat i centrala Linköping

Nu har kaffékedjan öppnat i centrala Linköping

Waynes Coffee har öppnat på Tanneforsgatan. Sofia Jonsson, 23 år, har anställts som platschef. "En dröm har gått i uppfyllelse".

Närcon Sommar flyttas fram till 2021

Närcon Sommar flyttas fram till 2021

Den tionde upplagan av Närcon blir inte av denna sommar utan flyttas fram till 2021. Som för så många andra är det coronapandemin som sätter käppar i hjulen. Festivalen skulle hållits på Linköpings universitet i juli och samlat över 12 000 besökare.

Majoriteten av allsvenska klubbarna kritiska till startdatumet: "Lite märkligt"

Elitfotboll dam, EFD, har som mål att starta damallsvenskan 31 maj.För tidigt tycker sju av tolv allsvenska klubbar - det visar en rundringning.- Det är lite märkligt att de fortfarande håller fast vid 31 maj, säger Linköpings sportchef Olof Unogård till...

Nu har krogjätten på Ågatan gått i konkurs

Harryskompaniet i Linköping AB har försatts i konkurs. Resturangen på Ågatan stängde för en tid sedan i spåren av coronakrisen.

Brist på skyddsutrustning – Linköping får inköpsansvar för hela länets kommuner

Brist på skyddsutrustning – Linköping får inköpsansvar för hela länets kommuner

Flera kommuner i Östergötland har brist på både skyddsutrustning och sjukvårdsmaterial. Men nu har Länsstyrelsen fått i uppdrag av regeringen att samordna behovet av nationellt stöd.

Klippta gräsmattor blir ängar – satsningen fortsätter

Klippta gräsmattor blir ängar – satsningen fortsätter

Kommunen fortsätter att låta gräs växa till äng. Totalt kommer 16 hektar, fördelat på 75 gräsytor, att förbli oklippta.

Grönsakshuset växer – köper företag i Linköping

Grönsakshuset har förvärvat Östgöta trädgårdshall i Linköping och växer i och med det till en av de största fristående privatägda aktörerna för frukt och grönt på marknaden.

Libk flyttar upp talang i SSL-truppen

Anton Gröön, med IBF Norrköping som moderklubb, får ett seniorkontrakt med Libk.

Succéidén som gett vården 5 000 visir

Succéidén som gett vården 5 000 visir

Bristen på skyddsutrustning inom vården fick sjuksköterskan Tove Boman att agera. Nu har hennes initiativ gett vården 5 000 visir.

De vill öka förståelsen för hantverket

De vill öka förståelsen för hantverket

LINKÖPING Linköping Att förstå värdet av hantverksprocessen i ett skomakarie är något som paret Matilda Sandström och Younès Othman värdesätter. Nu kan man få en djupare inblick i arbetet på deras utställning hos Slöjdgalleriet.

Saab: Alla kan inte arbeta hemifrån

LINKÖPING Linköping Många företag erbjuder sin personal att arbeta hemifrån. Av säkerhetsskäl kan dock inte Saab låta alla anställda verka utanför företagets lokaler.

De mister mycket intäkter under påskveckan

KISA Kisa Karamellhörnan i Kisa märker av mycket färre kunder i och med coronakrisen. Påskveckan brukar vara en av de mest inkomstbringande veckorna, men i år är det annorlunda.

Företaget har vuxit ur sina lokaler

Företaget har vuxit ur sina lokaler

LINKÖPING Linköping Företaget Epishine, som utvecklar organiska solceller, har växt ur sina lokaler i Ebbepark. Under året räknar de med att utöka personalstyrkan med tio personer.

Nåbo (S): Låt Lasses nypon blomma!

Nåbo (S): Låt Lasses nypon blomma!

LINKÖPING Linköping Kulturdebattören Dan Berg ifrågasatte varför ingen kritiserar Lars Winnerbäcks kulturpris Nyponet. Nu får han svar av Kultur- och fritidsnämndens vice ordförande Niklas Nåbo (S), som blir mest upprörd av Bergs kritik mot NärCon.

Linköpingshund blir nytt frimärke

LINKÖPING Linköping Peter "Foppa" Forsberg finns där. Kungen likaså. Nu är det dags för Woody att ta samma väg. Till hösten hamnar den gyllenbruna hunden på postens frimärke.

Ytterligare två personer har avlidit

Östergötland Ytterligare två personer som smittats av coronaviruset har avlidit i länet. Det uppger Region Östergötland. Fredrik Quist. 12:35 | 2020-03-31. Vid lunchtid på tisdagen uppgav regionen att ytterligare två personer med bekräftad covid-19 har dött.

Slog kvinna i anslutning till krog

Slog kvinna i anslutning till krog

LINKÖPING Linköping En man i 20-årsåldern misstänks för att ha misshandlat en för honom okänd kvinna i anslutning till en krog på Ågatan.

Östgötsk kompositör kan vinna tävling

Östgötsk kompositör kan vinna tävling

MUSIK Musik 50 000 kronor och äran ligger i potten. Ingunn Ligaarden, bosatt i Bjärka Säby, är en av tre finalister i Linköpings Studentsångares Composition Award 2020.

Coronakrisen: Nu stänger Konsert & Kongress

LINKÖPING Linköping Visit Linköping & Co har beslutat att tillfälligt stänga mötes-, evenemangs- och restaurangverksamheten i Linköping Konsert & Kongress från 1 april och tills vidare.

Polisen misstänker brott bakom singelolycka

LINKÖPING Linköping Av okänd anledning körde föraren in i ett träd. Nu misstänks han för trafikbrott.

Linköping livesänder lokal kultur

Linköping livesänder lokal kultur

Kulturen söker nu nya kreativa vägar för att nå sin publik under coronakrisen. Genom livesändningar kan lokal kultur ses via mobilen, surfplattan eller datorn. Linköpings kommun testar nu det nya greppet genom Visit Linköping som skapat en hemsida för...

SD: Vindkraft är feministisk energipolitik

SD: Vindkraft är feministisk energipolitik

LINKÖPING Linköping Vindkraft är resultatet av en feministisk ideologi. Det anser SD och röstade nej till Tekniska verkens satsning på vindkraft i Sunne.

IK Viljan har fått ny ordförande

Strängnäs Efter fyra år som ordförande i IK Viljan tackar Jonas Lindell för sig. Han ersätts av Erik Sjöholm. – Jag känner mig oerhört stolt och hedrad över att ha blivit vald till ordförande i föreningen i mitt hjärta, säger 41-åringen till IK Viljans hemsida.

Lars Winnerbäck

Musik Lars Winnerbäck skjuter upp stora delar av sin sommarturné till 2021. Anledningen är coronakrisen. Fredrik Kylberg. 14:21 | 2020-03-23. Artisten från Linköping skulle egentligen åkt runt både Sverige och Norge i sommar, och avslutat hela kalaset på...

Unga rånades på märkesmössor i centrum

Unga rånades på märkesmössor i centrum

Det var under söndagseftermiddagen som polis ringdes in till S:t Lars kyrka. Strax innan hade fem barn som ännu inte är i tonåren misshandlats och rånats av flera gärningsmän, som polisen misstänker är i nedre tonåren. – Det handlar om ett gäng killar som...

Här är fredagens nyheter om covid-19

Här är fredagens nyheter om covid-19

ÖSTERGÖTLAND Östergötland Östergötland har haft sitt första dödsfall till följd av coronaviruset. Region Östergötland räknar med att 60 procent av länets invånare kommer att drabbas av covid-19. Här är några av fredagens nyheter om covid-19.

Kommunen har förlorat 767 miljoner på börsen

LINKÖPING Linköping Oron för coronaviruset påverkar inte bara hälsan utan också börsen. Det har påverkat Linköping. Sedan årsskiftet har kommunens finansportfölj minskat med 767 miljoner kronor.

Nöjesanläggningarna stänger - i hela Sverige

ÖSTERGÖTLAND Östergötland Busfabriken, med lekland i både Norrköping och Linköping, stänger alla sina lekland i Sverige. Detta meddelar företaget på onsdagen.

Här öppnar Mekonomen ny butik och verkstad

Här öppnar Mekonomen ny butik och verkstad

Den 16 mars öppnade Mekonomen ny verkstad och butik i Tornby handelsområde i Linköping. Verkstaden är certifierad som en så kallad ”Godkänd Bilverkstad”. Butik och verkstadslokaler med åtta platser finns i samma hus. Läs också: Mekonomen-butiker...

Utdelningen av Nyponet flyttas fram

Utdelningen av Nyponet flyttas fram

LINKÖPING Linköping Utdelningen av Nyponet, Lars Winnerbäcks pris till en eldsjäl inom Linköpings kulturliv, flyttas fram.

Evenemanget MovEat Wine får ett nytt datum

LINKÖPING Linköping Evenemanget MovEat Wine som skulle hållas lördag 28 mars i Linköping, flyttas fram på grund av coronaviruset.

Kärra måste kvala trots seger mot Boden

ALLSVENSKAN HERRAR Allsvenskan herrar Kärra tvingas till kvalspel för att hålla sig kvar i Allsvenskan herr i handboll.

Seger för Tyresö på hemmaplan mot RP Linköping

Seger för Tyresö på hemmaplan mot RP Linköping

Hannes Nyström gjorde sju mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Alexander Holm 6, Sebastian Fagerdahl 2, Jesper Johansson 2, Henrik Lundvall 2, Hannes Söderberg 2 och David Christiansson, målen för RP Linköping gjordes av Robin Johansson 6,...

FBC-backen efter bisarra slutet: ”Känns som det är bäst att packa ihop”

FBC-backen efter bisarra slutet: ”Känns som det är bäst att packa ihop”

En historisk säsong av FBC Kalmarsund. Men det alla pratar om är något helt annat. – Det känns som det är bäst att packa ihop, säger Simon Nilsson.

Visar sin konst i Motala för första gången

MOTALA Motala Konstnären Björn Svensk från Linköping visar från den 14 mars sin konst på Kulturverkstan K-ringen i Motala.

Körde bil under påverkan av ecstasy

Det var den 28 september förra året som polisen stoppade och kontrollerade den 25-årige bilföraren i Mantorp. Det visade sig att han var påverkad av MDMA – som i vardagligt tal kallas för ecstasy. 25-åringen, som i förhör erkände brott, har nu dömts för ringa...

Fem mål av Linus Persson när Hovshaga vann

Fem mål av Linus Persson när Hovshaga vann

DIVISION 1 HERRAR Division 1 herrar Linus Persson stod för ett målkalas när Hovshaga besegrade Linköping FBC i division 1 östra Götaland herr i innebandy med 14-8 (5-2, 4-4, 5-2).

Världens mammor samlades för att fira

Världens mammor samlades för att fira

LINKÖPING Linköping Kvinnor från olika delar av Östergötland kom med buss till Skäggetorp Centrum på söndagen för att uppmärksamma internationella kvinnodagen.

Åby utklassade Vetlanda på hemmaplan

DIVISION 1 HERRAR Division 1 herrar Åby fick utdelning när laget vann på hemmaplan mot Vetlanda i division 1 östra Götaland herr i innebandy med klara 11-5 (7-2, 1-1, 3-2).

J20: Övertidsförlust mot topplaget

Under onsdagskvällen spelade Växjö en tuff hemmamatch mot topplaget Linköping. Matchen slutade 2-2 efter ordinarie speltid där gästerna sedan drog det längsta strået under den efterföljande förlängningen.

Ryckte ut efter larm om röklukt

Ryckte ut efter larm om röklukt

LINKÖPING Linköping Strax innan klockan 17 på måndagen larmades SOS om att röklukt skulle ha känts vid ett garage på Industrigatan i Linköping.

Ryckte ut efter larm om röklukt

Ryckte ut efter larm om röklukt

LINKÖPING Linköping Strax innan klockan 17 på måndagen larmades SOS om att röklukt skulle ha känts vid ett garage på Industrigatan i Linköping.

40-åring häktad för nya sexbrott mot barn

En man i 40-årsåldern har häktats av Värmlands tingsrätt misstänkt för våldtäkt mot barn.

RP Linköping klart för nedflyttning efter förlust

ALLSVENSKAN HERRAR Allsvenskan herrar Aranäs vann ödesmatchen borta mot RP Linköping med 34-22 (20-7).

Detta vet vi om de svenska coronafallen

Detta vet vi om de svenska coronafallen

Än så länge har 13 personer insjuknat i det nya coronaviruset i Sverige. Detta är vad vi vet om fallen.

Berg toppar tabellen efter seger

Berg toppar tabellen efter seger

JUNIOR DAMER Junior damer Berg är ny serieledare i Junior Östergötland dam i innebandy efter hemmaseger med 11-5 mot Standard.

Somby/Skövde vill ha revansch i mötet med S-hof

DIVISION 1 DAMER Division 1 damer Somby/Skövdes segerrad på tre raka matcher bröts senast mot Kroppskultur.

Linköpingsband supportar Judas Priest

Mindless Sinner är stolta över att få agera förband åt "the mighty Metal Gods the beast that is Judas Priest", som de uttrycker det på sin Facebooksida. Mindless Sinner bildades redan 1981. Några av medlemmarna fortsatte en period i bandet Skinny Horse.

Statens konstråd krävs på böter efter ridåköp

Statens konstråd krävs på böter efter ridåköp

Statens konstråd riskerar böter på 105 000 kronor då myndigheten enligt Konkurrensverket inte följt reglerna för offentlig upphandling, rapporterar Kulturnyheterna. Det handar om ett inköp av en textil ridå till Linköpings universitet våren 2017. Statens...

Enköping kvalklart efter seger mot Täby

Enköping kvalklart efter seger mot Täby

DIVISION 1 HERRAR Division 1 herrar Efter en bra säsong i division 1 norra herr i handboll är Enköping nu klart för kval.

I NATT: Detta hände medan du sov

NYHETER Nyheter Här har vi samlat några av nattens nyheter.

Elva mål av Ludvig Lindeberg när Hammarby vann

ALLSVENSKAN HERRAR Allsvenskan herrar Ludvig Lindeberg stod för ett målkalas när Hammarby besegrade RP Linköping i Allsvenskan herr i handboll med 35-26 (16-12).

Miljonbidrag till Liu-forskare

Miljonbidrag till Liu-forskare

ÖSTERGÖTLAND Östergötland Forskaren Eleni Stavrinidou vid Linköpings universitet får 12 miljoner kronor för att utveckla sin forskning om växter.

Nybörjartips till aktiespararen

Nybörjartips till aktiespararen

Kjell Andersson och Ingela Dellby sitter båda i Aktiespararnas lokalförenings styrelse i Linköping. När vi ses är de väl förberedda med både powerpoint-presentationer och sina bästa argument. – Det pratas så mycket om att börsen är riskplacering. I själva...