Volkswagen AG

Ny undersökning: Porsche har flest maskinskador och är dyrast att reparera

Ny undersökning: Porsche har flest maskinskador och är dyrast att reparera

Kör asiatiskt om du vill undvika maskinskada. Länsförsäkringars undersökning visar stor skillnad i maskinskador mellan olika märken.

Volkswagen förlorar fall i högsta domstolen – tvingas ersätta kund i Tyskland

Tysklands högsta civila domstol dömde på måndagen Volkswagen att ersätta en kund som drabbats av Dieselgate-skandalen. Domen kan komma att bli ett prejudikat i framtida rättsfall. Av Magnus Kvandal. Publicerad i går, 14:45. Volkswagen Dieselgate.

Ny rapport: Tesla mest innovativa – men VW flåsar i nacken

Tesla kör om alla andra tillverkare när det gäller att lansera innovativa nyheter. Men Volkswagen gör en jätteansträngning och flåsar Tesla i nacken. Annons: Ny rapport: Tesla mest innovativa – men VW flåsar i nacken. Text. Erik Söderholm. Facebook. Twitter.

Volkswagens budget-elbilar kan bli eget varumärke

Volkswagens budget-elbilar kan bli eget varumärke

Den planerade elbilen ska ha ett pris under 20 000 euro. ”Snålmodellen” kan ersätta de elektrifierade versionerna av Skoda Citigo, Seat Mii och VW Up. Nu spekuleras det kring om Volkswagens kommande flotta av elbilar samlas under ett eget varumärke.

Den är stor, får fyrhjulsdrift och lång räckvidd

Den är stor, får fyrhjulsdrift och lång räckvidd

Den här tror vi kommer att sälja som glass i solsken. Enyaq iV har nyss lanserats och nu vet vi mer om vad som kommer att bli Skodas första el-SUV. Det är...

Scania vill flytta semestrarna

Det utsatta läget gör att Scanias vd vill se en tillfällig ändring i semesterlagen. Allt för att produktionen ska kunna fortgå under sommaren efter det att den precis startat igen. –Det hade behövts under det här extrema året. Sedan behöver det inte permanentas,...

Nya uppgifter: Seat har fått ”sparken” från utveckling av billig elbil

Det prestigefyllda projektet att bygga en uppföljare till Volkswagen e-Up går nu till någon annan "arm" av VW-koncernen. Annons: Nya uppgifter: Seat har fått ”sparken” från utveckling av billig elbil. Text. Erik Söderholm. Facebook. Twitter Gasa (1) Bromsa.

Biljätten vill dra igång om två veckor: ”Europa behöver en kickstart”

Biljätten vill dra igång om två veckor: ”Europa behöver en kickstart”

Volkswagens bilfabriker står stilla på grund av coronakrisen och försäljningen minskar i hela världen med ett undantag: Sverige. ”Vi måste lära oss leva med corona”, säger VW:s marknadschef Jürgen Stackmann som planerar för att fabrikerna ska dra igång...

Volkswagen och Audis "coronaloggor" ska få folk att hålla avståndet

Volkswagen och Audis "coronaloggor" ska få folk att hålla avståndet

"Tack för att du håller ditt sociala avstånd." Det är buskapet när Volkswagen och Audi bygger om sina logotyper i en kampanj för att påminna människor om vikten av "social distansering". För att begränsa spridningen av det nya coronaviruset ombeds...

Ombonad hybrid som är bra på mycket

Tjeckiska Skoda har skyndat långsamt. Det är först nu den populära kombin Superb blir en laddhybrid. Å andra sidan har man kunnat ta del av erfarenheterna från övriga bolag inom Volkswagen och när man nu startar elektrifieringen gör man det bra.

Inte aktuellt att sänka produktionstakten

Volvo Cars i Göteborg vill, i förebyggande syfte, utröna hur verkligheten kan komma att se ut för företaget om läget kring coronaviruset förvärras ytterligare.