BBC stoppar klassiska jullåten
Text & Foto: aftonbladet.se

BBC stoppar klassiska jullåten

BBC stoppar The Pogues originalversion av ”Fairytale of New York” från att spelas – men bara för de yngre lyssnarna. ”Publiken kan kränkas av nedsättande ord för kön och sexualitet”, skriver BBC News på Twitter.

"BBC stoppar klassiska jullåten" går att läsa i sin helhet på aftonbladet.se. Du kan läsa vad andra skriver om samma ämne på någon av nedan nyhetssajter.

BBC spelar omgjord version av Pogues jullåt

aftonbladet.se

Underhållning: Nyhetsdygnet Torsdag 19 December 2020

19 December 2020

Omöjligt att slita blicken från läckra Hollywoodfesten Mank

Omöjligt att slita blicken från läckra Hollywoodfesten Mank

FILMRECENSION. Filmerna som skulle locka publik i jul på biograferna försvann snabbare än en daglöning. Men det finns fortfarande pärlor kvar att se.

Douglas Stuart får Bookerpriset

"Shuggie Bain" utspelas i Glasgow på 1980-talet och är författarens debutroman. Den 44-årige Douglas Stuart var en av sex nominerade och tilldelas prissumman på 50 000 pund, motsvarande ungefär 570 000 kronor. Romanen bygger på författarens egen...

Estonia-avslöjande vann när årets granskningar prisades

Journalisten Josefin Sköld från Köping nominerades till Stora journalistpriset. Ett...

Nu ska SF Studios samarbeta med Netflix

Nu ska SF Studios samarbeta med Netflix

SF Studios och Netflix har ingått i ett licensavtal där Netflix ska få visa SF Studios nordiska och internationella distributionstitlar. Avtalet gäller med start under 2021 och innebär att Netflix blir först i Norden med att streama nya filmer efter att de visats på bio och...

BBC stoppar klassiska jullåten: "Publiken kan kränkas"

BBC stoppar klassiska jullåten: "Publiken kan kränkas"

För att skydda sin yngre publik väljer kanalen att stoppa jullåten ”Fairytale of New York” från att spelas. Läs mer på Nyheter24.se.

"Idol"-Nova vill bli friare

Hon är topp fem och tippad av många att vinna "Idol". Men Nova Luthers främsta mål är inte segern – utan att bli mer fri på scenen. –Det är ju det som är roligast för folk att se: när jag bara kan släppa ut allt och låta bli att hålla tillbaka, säger hon.